Sparen.com gaat over sparen, dat spreekt voor zich. Graag vertellen we je meer over deze website, de manier waar op we spaarrekeningen en deposito's vergelijken en hoe we daarmee geld verdienen. Blijven er nog vragen over - aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Inhoudsopgave

Wat is Sparen.com?

Dit is een website over sparen en alles daar omheen. Je vindt op deze site:

Onderdeel van HomeFinance

Sparen.com is onderdeel van het netwerk van financiële websites van HomeFinance Financieel Adviesgroep B.V / HomeFinance B.V. (HomeFinance). In dit netwerk vallen onder andere ook de websites, VanSpaarbankVeranderen.nl, Spaarrekeningen.nl en Credit-card.nu.

In het verleden vielen er nog een aantal financiële websites onder het HomeFinance netwerk, te weten HomeFinance.nl, ActueleRentestanden.nl en Lening.nl. Deze websites zijn echter per 1 juli 2022 overgenomen door Finckers BV. Dit geldt ook voor de HomeFinance Mailservice (de nieuwsbrieven). Voor vragen over de nieuwsbrieven of deze websites, dient u dus contact op te nemen met Finckers BV.

Hoe vergelijkt Sparen.com?

Als jij op zoek bent naar de spaarrekening of het deposito die het beste bij jou past, wil je kunnen vertrouwen op onze vergelijkingen. Daarom vertellen we je graag wat meer over de manier waarop wij vergelijken. Een aantal punten is hierbij van belang:

  1. eigen database met rentes en voorwaarden
  2. verschillende vergelijkingen
  3. volgorde van resultaten

Onze database

Waar halen we de gegevens vandaan die we laten zien op Sparen.com? Die komen allemaal uit onze eigen database met gegevens over banken, spaarrekeningen en deposito's. De rentes werken we dagelijks bij. Elke rentewijziging die we doorkrijgen van een bank of zien op de website van een bank, verwerken we zo snel mogelijk. Zo zijn de spaarrentes op onze website actueel en maak jij vergelijkingen met de juiste gegevens.

Ontbrekende spaarrekeningen

In onze database zijn heel veel spaarrekeningen en deposito's opgenomen, we durven wel te zeggen: bijna alle. Bijna? Waarom niet alle? Dat is een duidelijke keuze: er zijn banken die afspraken maken met andere bedrijven die een spaarrekening mogen aanbieden onder een andere naam. We noemen dat 'labelproducten', de rente en voorwaarden zijn meestal exact gelijk aan die van de spaarrekening van de bank die ze verzorgt. Omdat het heel lastig is om de informatie over labelrekeningen goed bij te houden hebben we ervoor gekozen deze niet in onze vergelijkingen mee te nemen.

Verschillende vergelijkingen

We hebben in de basis twee soorten vergelijkingen: spaarrekeningen en deposito's. De spaarrekeningen zijn enorm uiteenlopend qua regels: van volledig vrij sparen en opnemen tot een jeugdrekening waarbij pas geld opgenomen mag worden als het kind 18 jaar is. Om wat structuur aan te brengen hebben we de spaarrekeningen opgedeeld in een paar groepen. Binnen zo'n groep is het gemakkelijker snel te vinden wat je zoekt:

Vergelijking filteren

Bij elke vergelijking kun je jouw eigen keuzes aangeven bij de filters. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat je wilt qua spaargarantie, zodat de uitkomst alleen maar rekeningen bevat die voor jou interessant zijn.

Volgorde van uitkomsten

We laten de resultaten van jouw vergelijking zien in een bepaalde volgorde. Dat doen we heel eerlijk: de rekening met de hoogste rente staat bovenaan. Hebben twee of meer daarvan precies dezelfde rente? Dan krijgt de rekening die je via Sparen.com kunt openen voorrang: die komt boven de andere. Is dat ook gelijk, dan sorteren we de banken op alfabet.

Hoe verdient Sparen.com geld?

Jij kunt hier op de website helemaal gratis op zoek naar de spaarrekening die het beste bij jou past. Daar betaal je niets voor. Toch kun je wel bedenken dat we ergens geld mee verdienen. Dat geld komt bij de banken vandaan. Wij krijgen een vergoeding als:

  • jij via Sparen.com een rekening opent
  • jij een advertentie ziet of daarop klikt

De vergoedingen verschillen per bank, de manier waarop ze bepaald worden loopt ook sterk uiteen.

Is de vergelijking dan wel onafhankelijk?

Een logische vraag is dan of onze vergelijkingen wel onafhankelijk zijn als we geld krijgen van sommige banken. Hierop kunnen we volmondig Ja antwoorden. De uitkomst van de vergelijking draait om de rente - die bepaalt de bank. De rekening met de hoogste rente komt bovenaan in de vergelijking, simpel.

Het maakt daarbij niet uit of wij geld kunnen verdienen aan de rekening - dat kun je eenvoudig zien in de vergelijking. Kun je een rekening via ons aanvragen, dan kun je daarvoor op een knop klikken. Kan dat niet, dan staat dat er ook gewoon bij.

Regelmatig staan er rekeningen waarbij aanvragen niet mogelijk is helemaal bovenaan in de vergelijkingen - een beter bewijs van onze onafhankelijkheid is er niet.

Contact met Sparen.com

Heb je vragen over sparen? Over spaarrekeningen, banken, sparen in het algemeen, vergelijkingen, veilig sparen of wat dan ook? Hier op de website vind je waarschijnlijk eenvoudig het antwoord op jouw vragen. Zo niet, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen:

Email: info@sparen.com
Telefoon: +31 (0)30 7370653
Adres: Oranje Nassaulaan 12, 3722 JM Bilthoven

Wij zijn niet de bank!

Voordat je ons belt of mailt is het goed om te beseffen dat Sparen.com níet de bank is. Als je ons belt krijg je dus niet de klantenservice van een bank aan de lijn, maar iemand die werkt aan deze website.

Vergelijk en maak de beste keuze!

Er zijn heel veel spaarrekeningen en deposito's om uit te kiezen. Wil je Vrij sparen of de hoogste rente? Misschien jeugdsparen of een deposito? Hier op Sparen.com vind je verschillende vergelijkingen. Zo krijg je de mogelijkheden om te sparen overzichtelijk in beeld en kun je de beste keuze maken.

Ik wil... geen regels

Je wilt sparen zonder voorwaarden, niet moeten voldoen aan allerlei regels van de bank. Dat noemen wij Vrij sparen - waar krijg je de beste rente?

De hoogste rente bij Vrij sparen

Ik wil... sparen voor kids

Jeugdsparen is er in twee soorten: sparen vóór kinderen en sparen dóór kinderen. Allebei belangrijk voor hun toekomst. Welke bank moet je kiezen?

De hoogste rente voor jeugdsparen

Ik wil... een vaste rente

Op spaarrekeningen is de rente variabel. Voor een vaste rente kies je voor een deposito, dan weet je wat je krijgt. Waar is de rente het hoogst?

1 jaar 5 jaar 10 jaar anders

Ik wil... NL garantie

Sparen met de zekerheid dat je jouw geld terugkrijgt - daarvoor zorgt spaargarantie. Bij welke banken spaar je met de Nederlandse garantie?

De hoogste rente uit Nederland

Deze website maakt gebruik van Cookies.