Er zijn heel wat spaarbanken - je kent vast niet alle namen direct als bank. Sommige zijn vooral verzekeraar of zelfs een heel ander bedrijf, en tóch kun je er spaarrekening openen. Daardoor heb je een ruime keuze uit spaarrekeningen, dat is fijn. Wij hebben in onze vergelijkingen heel veel spaarbanken opgenomen, kijk maar!

Bij het woord spaarbank denk je waarschijnlijk allereerst aan banken. De grote banken van ons land vooral, en ja: natuurlijk kun je daar sparen. Daar krijg je alleen meestal niet de hoogste rente, dus is het slim om verder te kijken naar andere spaarbanken.

Bankvergunning voor sparen

Spaarbanken zijn simpelweg bedrijven met een bankvergunning om spaarrekeningen te mogen voeren. We zeggen bewust bedrijven, omdat niet alle spaarbanken als hoofdactiviteit bankieren hebben.

Hoofdactiviteit niet altijd bankieren

Zo zijn er verzekeraars waar je een spaarrekeningen kunt openen, maar ook hele andere bedrijven. Zolang die bedrijven de juiste bankvergunning hebben mag het en kun jij er met een gerust hart een spaarrekening openen.

Spaarbank kiezen

Bij het kiezen van een spaarbank is het zonde om alleen naar de grote namen te kijken. Die bieden namelijk meestal niet de hoogste spaarrente.

Onbekende naam: spannend!

Toch kan het spannend zijn om je spaargeld over te maken naar een bank waarvan je nog nooit gehoord hebt, dat is niet gek. Check de bankvergunning en de spaargarantie zodat je weet of je bij die bank met een veilig gevoel kunt sparen.

Check bankvergunning

Een bank met een bankvergunning staat onder controle van De Nederlandsche Bank (DNB). Misschien valt de bank onder de vergunning van een groter concern dat je wél kent? Dan kun je bij hetzelfde concern simpel profiteren van een hogere rente.

Check spaargarantie

De bankvergunning zorgt ook direct voor de spaargarantie: met een Nederlandse bankvergunning valt de bank - al heeft die een buitenlandse naam - onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dat is fijn om te weten!

Buitenlandse banken

In onze vergelijkingen zijn ook rekeningen opgenomen van buitenlandse banken. Die worden verzorgd door internationale spaarplatforms, waarmee je in het Nederlands communiceert. Qua garantie moet je wel beseffen dat jouw geld daar niet onder de Nederlandse spaargarantie valt.

Deze website maakt gebruik van Cookies.