Foto van sparen.com
sparen.com
Geschreven op donderdag 23 maart 2023
  • rentewijzigingen
  • spaarbanken
  • spaarrente

De tijd van stilte rondom sparen is wel voorbij: de berichten over hogere spaarrentes vliegen ons bijna dagelijks om de oren. Dat maakt dat er het nodige verandert in de verhoudingen bij de hoogste spaarrentes... een goede reden om weer eens te kijken of je nog wel bij de juiste bank zit met je spaargeld!

Spaarrentes vergelijken

Europese rente verhoogd - wat doen de banken?

Vorige week kwamen de bazen van de Europese Centrale Bank (ECB) weer eens  bij elkaar om een rentebeslissing  te nemen. Dat is belangrijk voor onze spaarrente, want die Europese  rente is wat banken krijgen als ze geld stallen bij de ECB. Als die hoger wordt zou je mogen verwachten dat wij als klanten ook wat meer rente mogen krijgen, toch?

Inflatie bestrijden met hogere rente

De ECB deed wat iedereen al had verwacht: de Europese rentes werden nog eens met 0,5% verhoogd. De zoveelste renteverhoging op rij, dat doen ze om de inflatie te bestrijden. 

De ene na de andere renteverhoging

Sinds begin vorige week hebben al 11 banken de rente op hun spaarrekening(en) verhoogd, en er volgen er nog meer. Zo gaat de spaarrente bij LeasePlan Bank morgen ook nog omhoog.

Neobank bunq verrast met hoogste rente

De belangrijkste verhoging komt van bunq, de Nederlandse neobank. Ali Niknam en consorten besloten om de rente op de spaarrekening van bunq gisteren te verhogen naar 2,01%. Daarmee belandde die rekening direct helemaal bovenaan in de vergelijking van vrij sparen, op nummer 1!

Spaarrekening bunq

Nederlandse bank op nummer 1

Ja, dat is bijzonder. Het is niet meer gebruikelijk dat een bank waarbij je geld onder de Nederlandse spaargarantie valt bovenaan staat. De afgelopen jaren zagen we in de top van de hoogste spaarrentes steeds vooral buitenlandse banken. Banken waarbij je geld niet in Nederland gegarandeerd is maar in bijvoorbeeld Frankrijk, Estland, Spanje of Ierland.

Aandachtspunten voor sparen bij bunq

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je jouw spaargeld wilt onderbrengen bij bunq:

  • bij bunq werkt alles in een app - maar ook op de website kun je tegenwoordig de rekening beheren
  • oppassen dat je niet per ongeluk een betaald pakket opent als je niet van plan bent om bunq ook als betaalbank te gebruiken
  • voor de spaarrente moet je geld op een subrekening met een spaardoel zetten - anders krijg je helemaal geen rente
  • je kunt maximaal 2x per maand geld opnemen van bunq Easy Savings, dus houd daar rekening mee

Houd dat in de gaten en check regelmatig de rente, dan is sparen bij bunq een heel aardig plan met een mooie spaarrente!

Misschien ook interessant om te lezen?

Spaarrente komt tot rust - wat mogen we verwachten?
26-02-2024

Het is rustig qua rentewijzigingen voor spaarrekeningen en deposito's. Wat kunnen we verwachten aan ontwikkeling van de spaarrentes?

Lees verder
Santander verhoogt spaarrente, Nederlandse Banken verlagen
30-01-2024

Spaarrente Santander stijgt tot 3,66%, Nederlandse banken verlagen rente. Ondanks betere buitenlandse rentes, blijven Nederlandse spaarders lokale banken trouw.

Lees verder
Onstuimige spaarrentes in januari
26-01-2024

De maand januari 2024 was niet alleen qua weer onstuimig met storm en sneeuw. Ook in bij de spaarrentes is het een roerige maand met o.a. 2 nieuwe banken!

Lees verder
Sparen: wat is er gebeurd in 2023?
03-01-2024

Met de start van 2024 sluiten we het spaarjaar 2023 af. Wat is er gebeurd met de spaarrente, de spaarbanken en andere spaarzaken in Nederland?

Lees verder

Deze website maakt gebruik van Cookies.