Foto van sparen.com
sparen.com
Geschreven op vrijdag 17 februari 2023
  • spaarrente
  • spaarbanken

We hebben weer een nieuwe spaarrekening voor je... de PREMIUM+ rekening van Scalable Capital. Klinkt spannend, of niet dan? Is het ook best wel... de rente is 2,3%!

Hoge rente, geen voorwaarden, wel kosten

Het eerste dat opvalt: deze rekening staat niet bij Vrij sparen. Het sparen op zich is eigenlijk vrij (geen bijzondere voorwaarden), maar er is één dingetje: bij het PREMIUM+ pakket van Scalable Capital horen vaste maandelijkse kosten. Daardoor is dit niet voor alle spaarders interessant en hebben we de rekening dus niet als spaarrekening zonder voorwaarden neergezet.

Scalable Capital: 2,3% rente

Kosten voor een spaarrekening???

Ja, je leest het goed: kosten voor een spaarrekening. Daar zijn we in Nederland nou niet bepaald aan gewend. Het is ook niet maar een paar euro per jaar. Je betaalt voor dit pakket € 4,99 per maand - grofweg zo'n € 60 per jaar dus. 

Waarom zou je dat doen?

Je zou je kunnen afvragen waarom iemand kosten zou betalen voor een spaarrekening, als dat ook gratis kan. Het antwoord is simpel: omdat de rente fors hoger is. Als je genoeg geld op de rekening hebt staan om met het renteverschil de kosten goed te maken is het alsnog een prima plan, toch?

Op je klompen natellen

Dat is niet lastig uit te rekenen... je kunt het op je Hollandse klompen natellen. Stel, je hebt € 10.000 op een spaarrekening staan met 1,50% rente. Dan krijg je per jaar €150. Zet je datzelfde bedrag op een rekening met 2,30% rente, dan is dat € 230... een verschil van €80. Als je € 60 moet betalen om € 80 te krijgen, dan is dat toch interessant? Kun je nagaan als je nog (veel) meer spaargeld hebt!

Check de andere spaarrentes

Scalable Capital is géén bank

Ook belangrijk om te weten: Scalable Capital is géén bank. Wát? Hoe kun je er sparen als het geen bank is? En wat is het dan wel?

Beleggingsplatform - net als Trade Republic

Het is een beleggingsplatform, vooral een beleggingsapp eigenlijk. Vergelijkbaar met BUX Zero bijvoorbeeld. En met Trade Republic - die kwamen vorige maand ook met een spaarrekening in Nederland. Ze willen Nederlandse spaarders aantrekken als klant en hopen dan ongetwijfeld dat die de stap gaan zetten om (een deel van) hun spaargeld te gaan beleggen. Daar zullen ze ook vast op aansturen met allerlei berichten als je klant bent.

Beleggingsapp Scalable Capital

Spaargeld op rekening bij Baader Bank AG

Omdat Scalable Capital geen bank is mogen zij jouw geld niet zelf bewaren. Daarvoor heb je een bankvergunning nodig. Die hebben ze niet, maar ze hebben wel een samenwerking met Baader Bank AG. Dat is een Duitse bank met keurige bankvergunning. Daardoor valt het geld dat op de rekening staat ook fijn onder het Duitse depositogarantiestelsel.

Moet je nog meer weten over deze PREMIUM+ rekening?

Wat moet je verder nog weten over deze rekening... 

  • de rente wordt vergoed tot maximaal € 100.000 (maar meer wil je toch niet gezien de garantie)
  • je krijgt de rente eens per kwartaal 
  • geld opnemen en storten kan zonder beperkingen
  • pakket wijzigen of opzeggen kan op ieder moment

Dat laatste is wel belangrijk gezien de kosten. Als de rente opeens minder interessant is (omdat zij de spaarrente verlagen of andere banken die juist verhogen) kun je direct overstappen en het pakket aanpassen, zodat je niet die kosten elke maand blijft betalen.

Misschien ook interessant om te lezen?

Spaarnieuwtjes van maart 2024
08-04-2024

In de maand maart 2024 was het vrij rustig met rentewijzigingen op spaarrekeningen. Toch waren er wel interessante ontwikkelingen bij spaarbanken!

Lees verder
Spaarrente komt tot rust - wat mogen we verwachten?
26-02-2024

Het is rustig qua rentewijzigingen voor spaarrekeningen en deposito's. Wat kunnen we verwachten aan ontwikkeling van de spaarrentes?

Lees verder
Santander verhoogt spaarrente, Nederlandse Banken verlagen
30-01-2024

Spaarrente Santander stijgt tot 3,66%, Nederlandse banken verlagen rente. Ondanks betere buitenlandse rentes, blijven Nederlandse spaarders lokale banken trouw.

Lees verder
Onstuimige spaarrentes in januari
26-01-2024

De maand januari 2024 was niet alleen qua weer onstuimig met storm en sneeuw. Ook in bij de spaarrentes is het een roerige maand met o.a. 2 nieuwe banken!

Lees verder

Deze website maakt gebruik van Cookies.