Foto van sparen.com
sparen.com
Geschreven op vrijdag 14 april 2023
  • spaarrente
  • rentewijzigingen

Het is wel weer eens tijd voor een update van de hoogste spaarrentes. Er komen heel wat renteverhogingen voorbij - dus wat is er gebeurd in in de vergelijking van beste spaarrekeningen?

Spaarrekening van bunq

Zo'n drie weken geleden maakte neobank bunq bekend dat de nieuwe rente op hun spaarrekening verhoogd werd naar 2,01%. Daarmee kwam de bank van Ali Niknam op de eerste plaats in de vergelijking van hoogste spaarrentes op rekeningen zonder voorwaarden. 

Niet helemaal zonder voorwaarden

Eigenlijk is de Easy Savings rekening van bunq niet helemáál zonder voorwaarden. Je kunt namelijk maximaal 2x per maand geld opnemen. Als je gewend bent regelmatig geld heen en weer te schuiven en opnames te doen van je spaarrekening kan dat een belemmering zijn. Het is ook niet zo dat je volgende opnames dan met kosten kunt doen, het kan gewoon níet. Belangrijk om te weten en rekening mee te houden!

Andere bijzonderheden bunq Easy Savings

Er zijn nog wel wat meer dingen rondom de bunq-rekening om in de gaten te houden. Die hebben we al eerder voor je op een rij gezet:

Bijzonderheden bunq Easy Savings

Is bunq inmiddels ingehaald?

We zijn dus inmiddels ruim 3 weken verder - is bunq al ingehaald qua hoogste spaarrente? Nou nee! Er is van alles gebeurd aan rentewijzigingen op spaarrekeningen, maar de nummer 1 positie is daarmee niet gehaald. Kijk maar:

Hoogste rentes Vrij sparen

Steeds meer banken kruipen richting die 2%, maar het gaat nog niet heel hard. Bovendien zijn het na bunq allemaal banken uit het buitenland in de top van de spaarrentes:

Wanneer vergadert de ECB weer over de rente?

Voor nieuwe grote sprongen moeten we misschien wachten op de volgende renteverhoging door de Europese Centrale Bank (ECB). De volgende 'monetaire beleidsvergadering' van de ECB is op donderdag 4 mei, dan weten we meer. 

Europese Centrale Bank ECB

Banken krijgen veel hogere rente dan spaarder!

Als we trouwens naar die ECB-rente kijken zou je zeggen dat de spaarrentes nu wel al verder omhoog mogen. De rente  op de depositofaciliteit van de ECB - het tarief dat banken krijgen voor overtollig geld dat ze daar wegzetten - staat sinds de vorige verhoging (per 22 maart 2023) op 3,00%. 

Grootbanken houden 2,5% in de zak

Dat voelt wel gek - spaarders krijgen maximaal 2,01%, banken kunnen overtollig geld wegzetten tegen 3% rente. Vind je niet? En dan heb ik het nog niet eens over onze Nederlandse grootbanken (ABN Amro, ING, SNS, Rabobank) die zelfs niet meer dan een schamele 0,50% rente vergoeden over jouw spaargeld.

Spaarrente is nog steeds veel te laag

Kortom: de spaarrente is eigenlijk nog steeds veel te laag, ook al zijn er veel verhogingen. En zit je nog met je spaarcenten bij één van de grootbanken.... open als de wiedeweerga een andere spaarrekening met een hogere rente!

Misschien ook interessant om te lezen?

Hoogste spaarrente in 10 jaar tijd
10-05-2023

De spaarrente ligt op het hoogste niveau in 10 jaar tijd. Goed nieuws? Nou nee... we leveren nog steeds in op ons spaargeld. De rente moet verder omhoog!

Lees verder
Spaarrentes vliegen omhoog naar boven 2%
23-03-2023

Het gaat hard met de verhoging van spaarrentes: inmiddels is de hoogste rente voor een spaarrekening al boven de 2%. Bij een Nederlandse bank nog wel!

Lees verder
Spaarrekening met 2,3% rente!
17-02-2023

Whow, een spaarrekening met 2,3% rente. Bij Scalable Capital... dat is geen bank, maar rekent wel kosten. Hoe zit dat, en is dat wel okay?

Lees verder
Veel spaarrentes omhoog, maar...
13-02-2023

In de afgelopen weken zijn heel wat spaarrentes verhoogd, maar door luie spaarders zijn ze in Nederland nog te laag. Ben jij al overgestapt?

Lees verder

Deze website maakt gebruik van Cookies.