Foto van sparen.com
sparen.com
Geschreven op dinsdag 19 september 2023
  • renault bank
  • spaarbanken
  • spaarrente
  • rentewijzigingen

Vorige week donderdag was er weer een monetair beleidsvergadering bij de Europese Centrale Bank (ECB). Daar kijkt dan de hele financiële wereld naar uit: wat gaan ze doen? De keuze die de ECB maakt met de rente heeft vaak behoorlijke gevolgen voor wat de banken gaan doen met hun rentes. Bijvoorbeeld met de spaarrente!

Spaarbanken volgen renteverhoging ECB

De ECB besloot de Europese rentes nog maar eens met 0,25% te verhogen. Het is dan ook geen verrassing dat de spaarbanken nu over elkaar heen vallen met de ene renteverhoging na de andere.

Bijna elke dag een nieuwe hoogste spaarrente

Direct op donderdag was de Spaanse Openbank de eerste (naar 2,65%), vrijdag volgde Renault Bank uit Frankrijk (naar 2,78% effectief) en vandaag Nordax Bank uit Zweden (naar 2,79%).

Komen er nog meer renteverhogingen aan?

Zal het hierbij blijven, of komen er nog meer verhogingen aan? Wij houden het dagelijks voor jou in de gaten dus kom regelmatig even kijken!

Hoogste spaarrentes

De hoogste spaarrente op vrij sparen krijg je op dit moment dus van Nordax Bank. Net daaronder zit Renault Bank en ook CKV Bank uit België geeft die rente (met een lichte voorwaarde).

Spaarrekeningen vergelijken

Banca Progetto - geen echte spaarrekening

De enige spaarrekening die nog meer rente oplevert (3,00%) is die van Banca Progetto uit Italië. Alleen vinden wij dat geen echte spaarrekening. Je kunt er wel van opnemen, maar dan alleen het hele saldo. En bijstorten kan ook niet.

Het is in onze ogen meer een vrij opneembaar deposito met een variabele rente dan een echte spaarrekening. Maar ja, omdat het geld opneembaar is en de spaarrente variabel valt het toch niet onder de deposito's.

Hoogste depositorentes

Wie geld voor een jaar (of langer) wil vastzetten kan nog veel hogere rentes krijgen dan hierboven genoemd. Voor 1 jaar vast krijg je bij Orange Bank (Frankrijk) en ook bij Rietumu Bank (Letland) maar liefst 4,25% rente.

Vergelijk deposito's

Misschien ook interessant om te lezen?

Is sparen bij een Nederlandse bank nog interessant?
03-05-2024

Nederlanders kiezen vaker voor buitenlandse banken vanwege hogere rentes maar NL grootbanken blijven populair. Overweeg buitenlands sparen voor beter rendement.

Lees verder
Spaarnieuwtjes van maart 2024
08-04-2024

In de maand maart 2024 was het vrij rustig met rentewijzigingen op spaarrekeningen. Toch waren er wel interessante ontwikkelingen bij spaarbanken!

Lees verder
Spaarrente komt tot rust - wat mogen we verwachten?
26-02-2024

Het is rustig qua rentewijzigingen voor spaarrekeningen en deposito's. Wat kunnen we verwachten aan ontwikkeling van de spaarrentes?

Lees verder
Santander verhoogt spaarrente, Nederlandse Banken verlagen
30-01-2024

Spaarrente Santander stijgt tot 3,66%, Nederlandse banken verlagen rente. Ondanks betere buitenlandse rentes, blijven Nederlandse spaarders lokale banken trouw.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van Cookies.